Project Description

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

A_13_ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ_ΙΣΟΓΕΙΟΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Η σχέση  των όγκων ,  των μικρών ανοιγμάτων , των πέτρινων αυλών προσδίδει στο κτίριο μορφή κυκλαδίτικου σχεδιασμού. Η κάλυψη του κτιρίου είναι με δώμα . Εναλακτικά ο ίδιος σχεδιασμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ορεινές περιοχές , με την κατασκευή ξύλινης στέγης.

Ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων προδίδει στον κτιριακό όγκο μια πλαστικότητα με πολλές γωνιές και χρήσεις ανάλογα με τις καιρικές ανάγκες κάθε περιοχής. Μπορεί να κατασκευασθεί με συμβατικό τρόπο οπλισμένου σκυροδέματος ή με σύμμεικτη μεταλλική κατασκευή. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου με διπλά κρύσταλλα και θερμοδιακοπή με εξωτερικά ανοιγόμενα πατζούρια  , ενώ προτείνεται εξωτερικά η χρήση θερμοπρόσοψης για όλο το κτίριο . Τό ύψος κάθε ορόφου υπολογίζεται στα 3.00 μ μεικτό , που είναι ανάλογο των χώρων που καλύπτει . Κατάλληλα για τουριστικά καταλύματα αφού τηρούν τις προδιαγραφές σε διαστάσεις και εμβαδό βάσει των τυποποιήσεων του ΕΟΤ . Το Συγκρότημα πέντε ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων μπορεί να κατασκευασθεί αυτόνομο ή σε σύνθεση με άλλους κτιριακούς όγκους.

A_13_ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ_ΟΡΟΦΟΣΣτο πρώτο επίπεδο αναπτύσσεται το ισόγειο των τεσσάρων διαμερισμάτων , ενώ ο όροφος περιλαμβάνει τους ορόφους των τεσσάρων διαμρισμάτων και ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα με πρόσβαση ανεξάρτητου κλιμακοστασίου απο τον περιβάλλοντα χώρο . Τα τέσσερα διαμερίσματα στο ισόγειο περιλαμβάνουν καθιστικό , κουζίνα , και εξωτερικό κλιμακοστάσιο προς τον όροφο. Η πρόσβαση προς αυτά γίνεται απο την πίσω όψη . Ο όροφος των διαμερισμάτων περιλαμβάνουν υπνοφωμάτιο και λουτρό . Το πέμπτο διαμέρισμα περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο , καθιστικό – κουζίνα και λουτρό, η αύληση δε , αναπτύσσεται στο δώμα του υποκείμενου ορόφου και σε εξώστη.Η αύληση των τεσσάρων τουριστικών καταλυμάτων ( διαμερισμάτων) γίνεται με ανεξάρτητους χώρους που οριοθετούνται με πέτρινους χαμηλούς τοίχους. Για τα δάπεδα και τους  πετρόκτιστους τοιχίσκους προτείνεται η διάστρωση και η κατασκευή αντίστοιχα με τοπική πέτρα ανάλογα με τον τόπο κατασκευής για την ένταξη του κτιριακού όγκου στο περιβάλλων. Στα δώματα θα τοποθετηθεί θερμομόνωση , ενώ η τελική επιφάνεια θα ποικίλει ανάλογα με το επιθυμητό κόστος κατασκευής και τον τοπικό χαρακτήρα της περιοχής.