Project Description

2019 ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ    ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Πρόκειται για την κατασκευή διώροφης μονοκατοικίας με υπόγειο σε γωνιακό οικόπεδο στο Πάτημα Χαλανδρίου εμβαδου 220 μ2. Η κατασκευή άρχισε τον Ιούνιο του 2019 και η παράδοση έγινε τον Ιούνιο του 2020 . Αποτελείται απο υπόγειο 40μ2 που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και αποθήκης, ισόγειο 60μ2 που χρησιμοποιείται ως κύριως χώρος κατοικίας ( είσοδος – καθιστικό – κουζίνα – λουτρο) ,  και α’ όροφος 60μ2 που χρησιμοποιείται ως κύριος χώρος κατοικίας ( τρία υπνοδωμάτια – λουτρό) . Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων επιτυγχάνεται με ευθύγραμμο κλιμακοστάσιο . Τμήμα της κάλυψης του κτιρίου είναι με κεκλιμένη οροφή, ενώ τμήμα της οροφής είναι επίπεδο και χρησιμοπιείται ως μηχανολογικό δώμα. Το δάπεδο ισογείου είναι κατασκευασμένο σε ύψος 1 μέτρου απο την επιφάνεια των κρασπέδων και περιμετρικά του κτιρίου έχει γίνει επίχωση ώστε το ισόγειο να είναι συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο . Η ενοποίηση του χώρου ισογείου με τον περιβάλλοντα χώρο επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός μεγάλου σε μήκος κουφώματος , ενώ έχουμε με άλλο κούφωμα την πρόσβαση απο την κουζίνα προς τον περιβάλλοντα χώρο . 

Η κατασκευή του κτιρίου είναι απο οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασσκευή των τοίχων απο διπλή δρομική τοιχοποιία. Εξωτερικά του κτιρίου έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη 10εκ. Τα αλουμίνια είναι  έγχρωμα με βαφή ammos χρώματος ανθρακί ,  θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακούς υαλοπίνακες και ηλεκτρικά ρολά που κλείνουν μαζί ανά επίπεδο, ενώ ανοίγουν μεμονομένα ανά χώρο .  Η θέρμανση γίνεται μέσο αντλίας θερμότητας που έχει τοποθετηθεί στο υπόγειο ,  ενώ στο μηχανολογικό δώμα έχει τοποθετηθεί ηλιακός θερμοσίφωνας. Οι κατασκευές αυτές κατατάσσουν το κτίριο ενεργειακά στην κατηγορία Α. Στο κτίριο έγινε προεγκατάσταση κλιματισμού και εγκατάστασης συναγερμού. 

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε “με το κλειδί στο χέρι” , με κλειστό προυπολογισμό που συντάχθηκε πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας , ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν πλήρη έλεγχο και εικόνα του κόστους. 

ΕΞΟΧΗ ΤΖΑΚΙΟΥ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΕΤΡΑΣ

ΕΞΟΧΗ ΤΖΑΚΙΟΥ – ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΕΤΡΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΨΗ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΖΑΚΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΛΟΥΤΡΟ ΟΡΟΦΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ