Project Description

2022 ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για την κατασκευή διώροφης μονοκατοικίας με υπόγειο σε γωνιακό οικόπεδο στο Βύρωνα , Δήμου Αθηναίων, εμβαδου 180 μ2. Η κατασκευή άρχισε τον Μάρτιο του 2022 και η παράδοση έγινε τον Μάρτιο του 2023.  Αποτελείται απο υπόγειο 40μ2 που χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκης, ισόγειο 60μ2 που χρησιμοποιείται ως κύριως χώρος κατοικίας ( είσοδος – καθιστικό – κουζίνα – λουτρό – γραφείο) ,  και α’ όροφος 60μ2 που χρησιμοποιείται ως κύριος χώρος κατοικίας ( δύο υπνοδωμάτια – λουτρό- ντουλάπα δωμάτο) . Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων επιτυγχάνεται με κλιμακοστάσιο . Το δάπεδο ισογείου είναι κατασκευασμένο σε ύψος 1 μέτρου απο την επιφάνεια των κρασπέδων και περιμετρικά του κτιρίου έχει γίνει επίχωση ώστε το ισόγειο να είναι συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο . Η ενοποίηση του χώρου ισογείου με τον περιβάλλοντα χώρο επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός μεγάλου σε μήκος κουφώματος , ενώ έχουμε με άλλο κούφωμα την πρόσβαση απο την κουζίνα προς τον περιβάλλοντα χώρο . Η πρόσβαση στο βατό δώμα γίνεται μέσο του κλιμακοστασίου με απόληξη κλιμακοστασίου . Ο χώρος στάθεμυσης τοποθετείται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου συνεπίπεδα με το κράπεδο . Η πέργκολα στο δώμα είναι μεταλλική και θα βαφεί στο ίδιο χρώμα με το χρώμα των αλουμινίων.

Η κατασκευή του κτιρίου είναι απο οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασκευή των τοίχων απο διπλή δρομική τοιχοποιία. Εξωτερικά του κτιρίου έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη 10εκ. Τα αλουμίνια είναι  έγχρωμα με βαφή ammos χρώματος ανθρακί ,  θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακούς υαλοπίνακες και ηλεκτρικά ρολά που κλείνουν μαζί ανά επίπεδο, ενώ ανοίγουν μεμονομένα ανά χώρο .  Η θέρμανση γίνεται μέσο αντλίας θερμότητας που έχει τοποθετηθεί στο δώμα ,  καθώς επίσης και ο  ηλιακός θερμοσίφωνας. Οι κατασκευές αυτές κατατάσσουν το κτίριο ενεργειακά στην κατηγορία Α. Στο κτίριο έγινε προεγκατάσταση κλιματισμού και εγκατάστασης συναγερμού. 

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε “με το κλειδί σοτ χέρι” , με κλειστό προυπολογισμό που συντάχθηκε πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας , ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν πλήρη έλεγχο και εικόνα του κόστους.