Project Description

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

2016 ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ όψη από το υπάιθριο καθιστικό

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΚΑΤΟΨΗ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΚΑΤΟΨΗ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

2016 ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ όψη του κτιρίου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

2016 ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ όψη της πισίνας και των υπαίθριων χώρων.

2016 ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ .

Αυτόνομη κατοικία 40.00 μ2 , που περιλαμβάνει δύο χώρους , κουζίνα , λουτρό , διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και πισίνα. Αποτελείται απο ένα υπνοδωμάτιο που έχει διπλό κρεββάτι και ένα καθιστικό με κτιστούς καναπέδες που μετατρέπεται σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα. Η είσοδος της κατοικίας – καταλύματος τοποθετείται στο πλαί του κτιριακού όγκου . Πέτρινα πετάσματα που τοποθετούνται “κλείνουν” την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου που εξωτερικά περιλαμβάνει κτιστό καθιστικό και πισίνα . Τα πέτρινα πετάσματα λειτουργούν επίσης και ως προστασία από τους ανέμους που δρούν στην περιοχή. Το κτίριο τοποθετείται 50- 60 εκ. πάνω απο το έδαφος ώστε να εντάσσεται πλήρως στο ανάγλυφο του εδάφους. Ξύλινη πέργκολα έχει σχεδιαστεί πάνω απο το καθιστικό ώστε να είναι εύκολη η παραμονή των ενοίκων κατά τις πρωινές ώρες. Ο σχεδιασμός είναι συμπαγής και αυτόνομος και μπορεί να επαναληφθεί ελεύθερα μέσα σοτ οικόπεδο ώστε να μπορεί να διατηρείται η ιδιωτικότητα του κάθε καταλύματος. Τα υλικά επιλέγονται από το περιβάλλον και με γνώμονα τις ιδιοτερότητες της περιοχής. Τα χρώματα των εξωτερικών επιφανειών εναρμονίζονται με το ύφος της περιοχής.

Η κατασκευή είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοίχους πλήρωσης απο οπτοπλινθοδομές. Εξωτερικά τοποθετείται θερμοπρόσοψη με την μέγιστη προστασία του κτιρίου απο τις καιρικές συνθήκες , ενώ τα κουφώματα είναι ενεργειακά αλουμινίου με θερμοδιακοπή χρώματος μπλέ. Στο δώμα τοποθετείται θερμομόνωση , υγρομόνωση και προστασία απο τις ηλιακές ακτίνες. Εσωτερικά επιλέγονται υλικά που είναι σύγχρονα με αναφορές σε παραδοσικό ύφος. Η θέα από το εσωτερικό είναι απρόσκοπτη χάριν των μεγάλων ανοιγμάτων που τοποθετούνται κεντροβαρικά των χώρων. Για τον καλύτερο ηλιασμό των χώρων αλλά και για την προστασία απο τις υπεριώδεις ακτίνες που είναι έντονες τους καλοκαιρινούς μήνες , στις όψεις σχεδιάζονται οριζόντιες γυάλινες επιφάνεις.

Αποτελεί  παράδειγμα σχεδιασμού χωρίς περιττές επιφάνειες και είναι απόλυτα λειτουργικό. Μπορεί να επεκταθεί ώστε να έχει επιπλέον  χώρους για τη φιλοξενεία περισσότερων ατόμων .

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ